FAQ

Veelgestelde Vragen

Wanneer weet ik of mijn hond pijn heeft?

Er zijn verschillende manieren waarop een hond dit kan aangeven. Veel voorkomende signalen zijn: overmatig hijgen (wanneer er bijv. geen inspanning heeft plaatsgevonden), smakken of gapen bij aanraking van bepaalde lichaamsdelen, tijdens het wandelen gaan zitten of liggen, niet verder willen lopen of minder lang/snel willen lopen, mank lopen, (op)startstijfheid, overmatig likken van pootjes en veranderd (agressief) gedrag naar andere honden of mensen.

Hoe ziet een fysiotherapie traject eruit?

De eerste afspraak vindt er een intake plaats. Deze bestaat uit een vraaggesprek om de klacht goed in kaart te brengen. Dan kijkt de therapeut naar het gangpatroon en voert een lichamelijkonderzoek uit. Op basis van de uitkomst van het onderzoek wordt er samen met de eigenaar een behandelplan opgesteld. Dit kan bestaan uit adviezen, massage, mobilisatie, rekkingen, oefentherapie, High Power lasertherapie en huiswerkoefeningen. Afhankelijk van de klacht wordt de behandelfrequentie bepaald.

Waar vindt de behandeling plaats?

De behandeling van uw paard vindt bij uw paard op stal plaats.

De behandeling van uw hond vindt bij u thuis plaats.

Wanneer moet ik met mijn hond/paard naar de fysio?

Wanneer u het idee heeft dat uw dier pijn heeft is het altijd verstandig om contact op te nemen met een dierenarts of dierenfysiotherapeut. Maar ook wanneer u met uw dier sport en u wilt dat deze in zo’n goed mogelijke conditie is. Wanneer uw dier een operatie heeft ondergaan kan fysiotherapie erg veel betekenen in het revalidatietraject. Daarnaast kan een preventief onderzoek of behandeling altijd! U kunt contact met de fysiotherapeut opnemen en overleggen of een behandeling van nut kan zijn.

Wat wordt er van mij verwacht bij een behandeling?

Als u ervoor kunt zorgen dat uw hond schoon en droog is voor de behandeling is dat erg prettig. De hond geen eten geven voor de behandeling (indien mogelijk 2 uur voor de behandeling geen eten). Tijdens de behandeling mag u bij de hond zitten en deze aaien en rustig houden.

Graag ervoor zorgen dat uw paard gepoetst en droog klaarstaat voor de afspraak. Zo kan de therapeut de tijd zo efficiënt mogelijk benutten.

Wordt fysiotherapie vergoed door de verzekering?

Afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en welk pakket u heeft wordt fysiotherapie vergoed. Over het algemeen wel door de aanvullende verzekering.