Over mij

Zo lang als ik mij kan herinneren ben ik gek op dieren. Ik ben opgegroeid met twee Border Collies. In de tuin maakte ik hele springparcoursen voor ze en hadden we de grootste lol samen. Inmiddels heb ik samen met mijn vriend een Border Collie ‘Pim’, een Beagle ‘Eef’ en mijn eigen pony ‘Spirit’.

Mijn droom is altijd geweest: “Als ik later groot ben wil ik met dieren werken”. In eerste instantie dacht ik dat ik dierenarts wilde worden, totdat iemand mij vertelde over dierfysiotherapie. Toen wist ik het zeker, dat wilde ik worden!

Zo gezegd, zo gedaan. Vastberaden en vol passie ben ik er voor gegaan. Na het behalen van mijn diploma humane fysiotherapie heb ik ook de opleiding fysiotherapie bij dieren succesvol afgerond! Nog vóór mijn afstuderen kreeg ik bij twee praktijken een baan aangeboden. Een super begin van mijn carrière als dierenfysiotherapeut, een droom die uit kwam!

Daarnaast werk ik ook voor mijzelf en behandel ik zowel honden als paarden. Ik vind het ontzettend fijn om te zien wat we kunnen bereiken en betekenen voor dieren met behulp van fysiotherapie. Dit geeft mij ontzettend veel plezier en zorgt dat ik energie van mijn werk krijg.

Als aanvulling op de reguliere fysiotherapiebehandeling, behandel ik ook met een High Power Laser. Dit heeft inmiddels al fantastische resultaten geleverd voor zowel honden als paarden die ik heb behandeld!

Ik behandel paarden met de dry needling techniek. Dit is een techniek waarbij ik een naaldje prik in een strak gedeelte van een spier. Dit zorgt voor een twitch (korte aanspanning van de spier), gevolgd door ontspanning van de spier.

Voor honden heb ik de opleiding chiropractie succesvol afgerond. Dit is een mooie aanvulling op de fysiotherapeutische behandeling.

Reviews

Wat vinden onze klanten?

Na maandenlang tobben met een hondje dat regelmatig mank liep en waarbij het advies van de de dierenarts was om te beperken tot korte wandelingen en vooral niet rennen en springen en spelen (waardoor we een gefrustreerd hondje kregen), kwamen we bij Tessa terecht. Het resultaat was verrassend doeltreffend. Na een tijdje intensieve behandeling, zijn we overgestapt naar regelmatig onderhoud om te voorkomen dat de klachten zich opnieuw manifesteren. Ik raad iedereen die van zijn/haar hond houdt minimaal 1 afspraak met Tessa aan. Zelfs al denk je dat alles goed gaat.

Muriëlle

Afgelopen najaar heeft onze hond Tale een femurkop resectie ondergaan. Nadat de operatiewond volledig hersteld was zijn we gestart met fysio- en hydrotherapie onder begeleiding van Tessa. Tale heeft altijd even de tijd nodig om aan nieuwe mensen te wennen én zeker als ze haar moeten aanraken om haar te kunnen behandelen.
Tessa is rustig en zachtaardig en heeft de tijd genomen om Tale te leren kennen en om haar vertrouwen te winnen. Inmiddels is Tale gek op Tessa 🙂
De fysiotherapeutische behandelingen en de hydrotherapie werpen hun vruchten af en we zijn erg tevreden over Tale’s progressie. De spieren in haar achterpoot zijn inmiddels stevig en we zijn de behandelingen aan het afbouwen.

Onze pleeghond Alley is door Tessa behandeld met HPLT (High Power Laser Therapy). Alley had een grote bijtwond op haar flank ter hoogte van de voorpoot. Een groot gedeelte van deze wond was al dichtgegroeid met littekenweefsel voordat ze bij ons kwam. Tessa heeft de laser ingezet om het herstel van de resterende open wond te verspoedigen en om het littekenweefsel elastischer te krijgen.
Tessa is ontzettend vriendelijk voor mens en dier. De honden voelen zich snel bij haar op hun gemak waardoor Tessa de nodige behandelingen goed kan uitvoeren en er mooie resultaten uit voort komen.

Nicky

Net toen afhalen weer toegestaan was tijdens de Corona Lockdown, stonden wij te wachten op ons eten en kwam tot onze verbazing er een kreupel katje over straat gekropen. Wij vermoeden dat de kat door een Auto of Fiets was geraakt en hierdoor deed zijn achterlichaam het niet meer. Omdat het nog een jonge kat was zei de dierenarts dat de kat er wel weer bovenop kon komen met Fysio. Dus voor 2 maanden hebben wij samen met Tessa oefeningen gedaan, zowel op locatie als online via de webcam. En wonder boven wonder begon onze kat Stevie weer te lopen na 2 maanden. Tessa heel erg bedankt !

Margaux

Tessa heeft mijn paard bij 2 verschillende peesblessures behandeld met lasertherapie.

Wat voor mij heel prettig werkt is dat Tessa heel flexibel is in de afspraaktijden, en communicatie verloopt makkelijk.

Daarnaast heeft Tessa een rustige benadering naar het paard en geeft het paard de tijd om te wennen aan de behandeling.

Tessa is begaan met het paard (en de eigenaar). Ondanks dat de reeks behandelingen voorbij is zoekt Tessa nog steeds contact om te vragen hoe het gaat. Al met al hele fijne ervaringen met Tessa!

Liset